Lorem ipsum dolor sit amet, consectet eiusmod tempor incididunt ut labore e rem ipsum dolor sit amet. sum dolor sit amet, consectet eiusmod.
Mon - Fri: | 8:00 am - 8:00 pm |
Saturday: | 9:00 am - 6:00 pm |
Sunday: | 9:00 am - 6:00 pm |
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
İskelet sisteminin ( üst ve alt ekstremite ile boyun,sırt ve bel ) kemikleri ve eklemleri ile kas ve bağlarının, kıkırdak yapısının hastalıkları, iskelet sisteminin doğuştan yada kazanılmış ( sonradan olan ) şekil ve fonksiyon bozuklukları , Ortopedi ve Travmatolojiyi ilgilendirir.
Vücudumuzdaki Kemikler, eklemler, kaslar, kirişler, sinirler gibi hareketimizi sağlayan kemiklerin, eklemlerin ve bağ dokularının hastalıkları, kireçlenmeleri, kemiksel yapıya ait şekil bozuklukları, kırık ve çıkıkların tedavileri ve bu rahatsızlıklara bağlı cerrahi işlemlerin yapılmasıdır.
Özellikle yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kalça ve diz eklemi protezleri ve ileri yaş ta kemik erimesine bağlı düşmeler sonrası oluşan kalça kırıklarının protez uygulamaları başarı bir şekilde hastanemizde yapılabilmektedir.Ameliyat sorası hastanın fizik tedavi ve rehabilitasyon gereksinimleri hastanemizde fizik tedavi hekimleri ve fizyoterapistler eşliğinde koordineli bir şekilde yapılmaktadır.
Artroskopi ; Eklemlerin küçük bir kamera yardımı ile incelendiği ve küçük giriş delikleri yardımı ile de gerçekleştirildiği Ameliyattır. Kapalı yöntem diye de Bilinen bu ameliyatlar dizde menüsküs yırtılmalarında ve çapraz bağ lezyonlarında sıklıkla uygulanmaktadır. Avantajları küçük cerrahi izler, vücut dokularına minimum hasar ve daha hızlı iyileşme olarak sayılabilir.
Günümüzde kalça, diz, omuz, el ve ayak bileği gibi birçok eklem hastalığı artroskopik cerrahi ile düzeltilebilmektedir. Menisküs yırtığı, bağ kopmaları, kıkırdak problemleri gibi hastalıklar bu yöntem ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
Kalça çıkıklarının erken tanısı başarılı bir tedavi için çok önemlidir. Ortopedistlerimiz tarafından her yıl binlerce kalça ultrasonografisi yapılarak birçok çocuğun tedavisi zamanında gerçekleştirilebilmektedir. Bebeğinizi kalça çıkığı yönünden kontrol ettirmeyi unutmayınız. Tarama için en iyi zaman bebeğin 1-3 aylık dönemidir.
Trafik kazası, yüksekten düşme, ev ve iş kazası gibi çeşitli nedenlerle oluşan kırığın veya tendon (kiriş) bütünlüğün bozulması sonucu kaybolan hareketin geri kazanılması için yapılan tedavi yöntemleridir.
Günümüzde tıbbi yaklaşımlar ve teknolojideki gelişmeler ortopedide büyük ilerlemeler sağlamış ve çok geniş bir yelpazeyi kapsayan kas-iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde ortopedinin özelleşmiş ilgi alanları ortaya çıkmıştır.
Boyun bölgesinde de omurgadan kaynaklanan rahatsızlıklar sıktır. Boyun fıtığı omurgalar arasındaki disk denilen yapıların yırtılıp bozularak, omurilik ve sinir köklerine baskı yapmasıyla oluşan hastalıktır. Hastada şiddetli boyun ağrısı vardır. Genellikle hareketle ve öksürükle artar. Ağrı kollara yayılabilir. İleri vakalarda kollarda uyuşukluk ve güç kaybı da söz konusu olabilir. Tedavide önce ilaç (kas gevşetici ve ağrı kesiciler), istirahat (boyunluk, özel boyun yastığı) uygulanır. Bu tür tedavilere cevap alınamazsa veya ileri derecede sinirlere baskı söz konusu ise ameliyat gerekir.
Omuz bölgesinde sık görülen yaralanmalardan biri de omuz çıkığıdır. Kol açıkken düşme gibi durumlardan sonra görülür. Omuz çıkığı, acilen eklemin yerine konması gereken bir rahatsızlıktır. Omuz çıkığı, iyi tedavi edilmezse, yeterli tespit yapılıp tam olarak iyileşmezse tekrarlayan omuz çıkığı denen durum gelişebilir. Bu kimselerde basit hareketlerle bile omuzun sık sık çıkması söz konusu olur. Tekrarlayan omuz çıkığının tedavisi için ameliyat gereklidir.
Dizde en sık rastlanan şikayetlerin başlıcası menisküsler ile ilgili problemlerdir. Dizdeki ani burkulmalar, dönmeler esnasında dizdeki menisküslerde yırtıklar oluşabilir.Özellikle sporcularda görülen diz içinde yaralanmalardan biri de ön çapraz bağ yırtıklarıdır. Dizde şiddetli bir dönme, arkasından şişlik ile başlayan şikayet daha sonra dizde emniyetsizlik, yürürken veya koşarken dizin boşalması gibi belirtiler verir. Ön çapraz bağ ile ilgili değerlendirmede hastanın muayene edilerek, dizin gevşekliğinin değerlendirilmesi en büyük öneme sahiptir. MR tetkiki ile ön çapraz bağ yırtığı kesin olarak belirlenir.